Naturalny olejek eteryczny jodłowy, 10 ml

"AromaSaules" Naturaalne eeterlik õli "Piparmünd" , 10 ml

Naturaalne eeterlik õli

Naturaalne eeterlik õli "Roos" , 10 ml. AromaSaules

Naturalny olejek eteryczny jodłowy, 10 ml

19,13 Zł

Olejek eteryczny z jodły ma następujące działanie:ma właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne; korzystnie wpływa na układ oddechowy;

Availability:
Out of stock
Numer katalogowy
V00000013398
Ean
4813518002260

Nie wiesz, co wybrać?

Napisz do nas na czacie — pomożemy dobrać produkt prostymi słowami.

  • Wyjaśnimy różnice
  • Pomożemy wybrać
  • Wyjaśnimy dostawę

Olejek eteryczny z jodły wykazuje następujące działanie:

ma właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne;

korzystnie wpływa na układ oddechowy;

skuteczny przy zapaleniu spojówek (Nie zakraplać do oczu! Nanieść 2 krople na ubranie pod chorym okiem, 3 razy dziennie)

działa przeciwbólowo przy bólach mięśni;

oczyszcza, tonizuje, odmładza, także skórę wiotczejącą;

wzmacnia układ nerwowy, łagodzi stres i napięcie.

Write Your Own Review
Recenzujesz:Naturalny olejek eteryczny jodłowy, 10 ml
Pytania klientów
Brak pytań
Pamiętaj, że tylko zalogowani użytkownicy mogą zadawać pytania

Naturalny olejek eteryczny jodłowy, 10 ml — olejek eteryczny z jodły do mieszanek zapachowych, domowego użytku i rytuałów kosmetycznych, gdy chcesz wprowadzić do otoczenia wrażenie iglastej świeżości. Jest często wybierany w chłodniejszym sezonie, po długim dniu lub do zabiegów kąpielowych, gdzie szczególnie ceniony jest intensywny leśny aromat z chłodną, żywiczną nutą.

Główną cechą olejku jodłowego jest wysokie stężenie lotnych substancji aromatycznych. To właśnie one tworzą wyrazisty zapach i szybko rozchodzą się w powietrzu podczas użycia w kominku aromaterapeutycznym, dyfuzorze lub saunie. Takie składniki pomagają stworzyć atmosferę, która jest bardziej pobudzająca, sprzyja skupieniu i daje poczucie klarowności. Przy stosowaniu zewnętrznym w rozcieńczonej postaci produkt bywa używany w mieszankach do masażu na obszary, gdzie odczuwane jest napięcie po wysiłku fizycznym. W recepturach kosmetycznych dodaje się go po kropli do olejów bazowych lub gotowych produktów, gdy potrzebny jest bardziej tonizujący charakter mieszanki.

Jodła od dawna jest związana z północną tradycją kąpielową i aromatyczną. Nuty iglaste często kojarzą się z czystym powietrzem, ciepłem drewna i uczuciem swobodniejszego oddechu po spacerze po lesie. Dlatego olejek jest często wybierany nie tylko ze względu na zapach, ale także jako element relaksującej domowej atmosfery: do wieczornej kąpieli, sauny, inhalacyjnej przestrzeni aromatycznej lub aromatyzowania tekstyliów w szafie i w pokoju.

Ten format jest szczególnie wygodny, ponieważ 10 ml wystarcza na długo: olejki eteryczne stosuje się dosłownie po kropli. Warto pamiętać, że jest to produkt skoncentrowany. Nie należy nanosić go na błony śluzowe ani stosować w czystej postaci na wrażliwe obszary. Jeśli masz skłonność do podrażnień, jesteś w ciąży, chorujesz na astmę lub produkt ma być stosowany u dziecka, najlepiej wcześniej skonsultować możliwość użycia ze specjalistą.