
Olej z ostropestu plamistego firmy „Specialist” jest wytwarzany metodą tłoczenia na zimno z nasion ostropestu plamistego uprawianego na polach Syberii. Taka metoda pozwala zachować naturalne składniki. Olej z ostropestu plamistego wspomaga wydzielanie żółci, wspiera detoksykacyjną funkcję wątroby i normalizuje procesy metaboliczne w niej zachodzące. Dzięki temu poprawia się trawienie i wzmacniają się siły obronne organizmu.
Nie wiesz, co wybrać?
Napisz do nas na czacie — pomożemy dobrać produkt prostymi słowami.
„Dar Dziewicy Maryi” – tak w dawnych czasach nazywano ostropest plamisty. Jedna z legend głosi, że sama Dziewica Maryja wskazała tę roślinę jako leczniczą. Od tamtej pory ostropest plamisty cieszy się uznaniem na całym świecie. Jego skład i korzystne właściwości są badane w wielu placówkach medycznych i ośrodkach naukowych. Na przykład w 1968 roku w Instytucie Farmacji (Monachium, Niemcy) naukowcom udało się wyodrębnić główny składnik aktywny nasion tej rośliny – rzadki kompleks flawonoidów, sylimarynę, która wykazuje wyraźne działanie hepatoprotekcyjne, antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Substancja neutralizuje trucizny i toksyny, które dostały się do organizmu, zanim negatywnie wpłyną na pracę wątroby i dróg żółciowych. Badacze podkreślają, że obecnie sylimaryna jest jedynym naturalnym związkiem, który skutecznie chroni komórki wątroby i wspiera odbudowę ich błon.
Olej z ostropestu plamistego firmy „Specjalist” jest wytwarzany metodą tłoczenia na zimno z nasion ostropestu uprawianego na polach Syberii. Taka metoda pozwala zachować naturalne składniki. Olej z ostropestu plamistego wspomaga wydzielanie żółci, wspiera funkcję detoksykacyjną wątroby i normalizuje zachodzące w niej procesy metaboliczne. Dzięki temu poprawia się trawienie i wzmacniają się naturalne siły obronne organizmu.
Olej z ostropestu plamistego zawiera śladowe ilości:
Wykorzystuj olej z ostropestu plamistego w kuchni. Ma on neutralny smak i zapach, dlatego można go stosować do dressingów sałatkowych oraz dodawać do kasz i makaronów.
Wykorzystuj olej z ostropestu plamistego w kosmetyce. Być może Cię to zaskoczy, ale w domowej pielęgnacji olej z ostropestu plamistego to skuteczny naturalny środek, który korzystnie wpływa na skórę. Doskonale nawilża, wspomaga regenerację komórek i pomaga zapobiegać powstawaniu wczesnych zmarszczek na twarzy, szyi i dekolcie. Stosuj olej codziennie, dodając go do maseczek, kremów i balsamów.
min
sek
Po upływie czasu zostaniesz poproszony o kontynuowanie edycji lub jej zakończenie. Jeśli nie udzielisz odpowiedzi, system automatycznie zamknie tryb edycji.
Po upływie czasu zostaniesz poproszony o kontynuowanie edycji lub jej zakończenie. Jeśli nie udzielisz odpowiedzi, system automatycznie zamknie tryb edycji.