Kosmeetiline õli Avokado 30ml - Botanika(maslo avokado) (масло авокадо)

Botanika Tłusty olej z awokado 30 ml

Kosmeetiline õli Nisuidu 30ml - Botanika(масло Зародыши пшеницы)(maslo zarodyshei pshenicy)

Kosmeetiline õli Nisuidu 30ml - Botanika(масло Зародыши пшеницы)(maslo zarodyshei pshenicy)

Kosmeetiline õli Õhtupriimula 30ml Botanika(Вечерняя примула) ( vechernaja primula )

Kosmeetiline õli Õhtupriimula 30ml Botanika(Вечерняя примула) ( vechernaja primula )

Botanika Tłusty olej z awokado 30 ml

13,60 Zł
Availability:
Out of stock
Numer katalogowy
V00000002458
Ean
4607176000030

Nie wiesz, co wybrać?

Napisz do nas na czacie — pomożemy dobrać produkt prostymi słowami.

  • Wyjaśnimy różnice
  • Pomożemy wybrać
  • Wyjaśnimy dostawę

Sposób użycia

Wzbogacanie kosmetyków
Na 10 ml (2 łyżeczki) produktu kosmetycznego lub na 100 ml szamponu albo balsamu – do 10 kropli oleju roślinnego.

Maseczki do twarzy
Nanieść na twarz wzdłuż linii masażu. Czas zabiegu – 15-20 minut.

Oczyszczanie skóry twarzy
Wacik kosmetyczny zwilżyć gorącą wodą, odcisnąć, nanieść na niego olej tłusty, przetrzeć skórę wacikiem wzdłuż linii masażu.

Masaż twarzy i ciała
Olej stosuje się do bezpośredniego masażu ciała, w tym twarzy, szyi i dekoltu.
Proporcje wzbogacania oleju bazowego olejkiem eterycznym:
5 ml (1 łyżeczka) oleju bazowego – 3-5 kropli olejku eterycznego
30 ml oleju bazowego – 12-30 kropli olejku eterycznego
50 ml oleju bazowego – 30-50 kropli olejku eterycznego

Opis

Rodzaj rośliny/Używana część: miąższ i znacznie rzadziej pestki owoców.

Nazwa łacińska: persea americana

Rodzina: wawrzynowate (Lauraceae)

Metoda ekstrakcji: destylacja

Aromat: lekki, delikatny, pikantny, charakterystyczny zapach przypominający aromat orzechów.

Jędrność i napięcie skóry (zawiera omega 9). Olej z awokado otrzymuje się z suszonego miąższu i – w rzadkich przypadkach – pestek owoców wiecznie zielonego drzewa o tej samej nazwie, rosnącego w Meksyku, Ameryce Środkowej i Południowej, Afryce Środkowej i Południowej, Izraelu, Nowej Zelandii oraz USA (Kalifornia). Ten idealny produkt kosmetyczny do nawilżania i odżywiania skóry zawiera witaminy A, B1, B2, C, D, E, F, H, PP, K, cynk, potas, lecytynę, sole kwasu fosforowego, skwalen, fitosterole, ekstrakty owocowe oraz mikro- i makroelementy. W skład oleju wchodzą również kwasy tłuszczowe: oleinowy, palmitynowy, linolowy, linolenowy, palmitoleinowy, stearynowy.

Write Your Own Review
Recenzujesz:Botanika Tłusty olej z awokado 30 ml
Pytania klientów
Brak pytań
Pamiętaj, że tylko zalogowani użytkownicy mogą zadawać pytania

Botanika Tłusty olej z awokado 30 ml — kosmetyczny olej z awokado do skóry twarzy, ciała i włosów. Najczęściej wybierany jest wtedy, gdy chcemy zmiękczyć suche partie, zmniejszyć uczucie ściągnięcia oraz sprawić, by skóra stała się gładsza i bardziej elastyczna. Olej z awokado ceniony jest za gęstą, a jednocześnie dobrze rozprowadzającą się konsystencję: sprawdza się zarówno stosowany samodzielnie, jak i jako dodatek do kremów, masek oraz kosmetyków do włosów.

Główną cechą tego oleju bazowego jest wysoka zawartość kwasów tłuszczowych, przede wszystkim oleinowego i linolowego. Pomagają one zatrzymywać wilgoć w warstwie rogowej naskórka i ograniczać utratę wody, dzięki czemu powierzchnia skóry staje się bardziej miękka i wygląda na gładszą. Skwalen i fitosterole są znane ze swoich właściwości zmiękczających, a witamina E jest często stosowana w kosmetykach jako składnik wspierający ochronę skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Dzięki takiemu składowi olej z awokado Botanika szczególnie dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry suchej, matowej i dojrzałej, a także miejsc, którym brakuje elastyczności.

Ten produkt można wygodnie włączyć do domowej pielęgnacji na różne sposoby: nałożyć cienką warstwą jako odżywczą maskę, wykorzystać do masażu twarzy i ciała albo dodać kilka kropli do kremu, balsamu lub szamponu. W przypadku włosów olej z awokado jest często wybierany jako zmiękczający dodatek do długości i końcówek, szczególnie jeśli wyglądają na łamliwe i przesuszone. Do skóry twarzy może być przydatny w chłodniejszym sezonie, po myciu lub wtedy, gdy potrzebna jest bogatsza formuła niż zwykłe serum.

Olej z awokado od dawna znajduje zastosowanie w tradycjach kosmetycznych krajów, w których rośnie awokado, dzięki swoim właściwościom odżywczym i zmiękczającym. Mimo roślinnego pochodzenia najlepiej najpierw przetestować produkt na niewielkim fragmencie skóry. Jeśli skóra jest bardzo wrażliwa, reaktywna lub skłonna do wyprysków, zacznij od małej ilości i obserwuj reakcję skóry.